Wedstrijd

NK Bloemschikken voor amateurs oktober 2014

Op 31 oktober organiseerde Groei & Bloei het 51ste NK Bloemschikken voor amateurs in de Orchideeën Hoeve te Luttelgeest met als thema “Natuurlijke Elegantie”.

In het arrangement moesten o.a. plantaardige materialen en bloemen verwerkt worden. Verder diende het alzijdig te zijn en op minimaal 45 cm hoogte vanaf de vloer gemeten, te worden gepresenteerd. Ook het grondvlak onder het arrangement moest bijpassend worden bekleed.

Bij de beoordeling van de arrangementen hanteerde de jury de volgende criteria:
1. het uitbeelden van het thema;
2. de technische uitvoering en afwerking;
3. de totaalindruk en orginaliteit.

In de klasse waartoe ik behoorde ben ik als 6e geëindigd met eervolle vermelding.


____________________________________________________________________________________

Bloemschikwedstrijd november 2011

Op 2 november 2011 organiseerde het Boerma Instituut, in samenwerking met de vakbeurs “IFTF” in de Expo Haarlemmermeer, een open bloemschikwedstrijd met als thema “Forever yours”.

Er werd een swingend hart van Oasis ter beschikking gesteld, dat verplicht gebruikt moest worden en waarvan de vorm herkenbaar moest blijven. Verder moesten levende materialen de hoofdrol spelen in het arrangement. Het hart was natuurlijk voor vele gelegenheden te gebruiken: liefde, rouwen, trouwen. De deelnemers moesten vooraf bedenken wat ze gingen maken. Zo ook ik. Vele ideeën hebben ter discussie gestaan, maar uiteindelijk heb ik gekozen voor een hart met pijl “gekerfd” in een boom. Zie onderstaande foto’s. Ook moest het arrangement beschreven worden. Hiervoor heb ik een gedicht gebruikt van Rozemarijn geheel passend bij het bloemwerk. Het kon ervoor geschreven zijn.

De achtergrond van de 23 deelnemers was zeer verschillend. Er deden Nederlanders en buitenlandse arrangeurs mee, hobbyisten en professionals, met meer of minder ervaring op wedstrijdgebied.

Na afloop heb ik een mooi certificaat en puntenlijst ontvangen. Het arrangement werd beoordeeld op design, techniek, houdbaarheid, creativiteit, kleurencombinatie, materiaalkeuze en op het geheel.

De boom ….

Verscholen midden in het woud
Vond ik de boom; 2 eeuwen oud
Vol bewondering bleef ik staan
En ben eens rond de boom gegaan
Nog zichtbaar in zijn dikke bast
Stond een heel mooi hart gekrast
Met een pijl erdoor en 2 namen
Van geliefden die hier kwamen
Meer dan honderd jaar geleden
Beiden zijn reeds lang overleden
Doch nog tot in lengte van dagen
Zal de boom hun liefde dragen

Rozemarijn
27-09-2011

 

Mijn bloemwerk is ondermeer gepubliceerd in het magazine “Special Bloemschikken” – januari-februari 2012 – nr. 46, pg. 50.

Terug